sobota, 3 lipca 2010

Przypominamy o zasadach dotyczących konkursu kulinarnego.

KONKURS KULINARNY

Zasady konkursu:

  1. Potrawa/y konkursowe mają być prawdopodobne historycznie, tzn. danie/a mają nawiązywać do kuchni z okresu Robin Hooda; główne produkty mają być znane przez mieszkańców Wysp Brytyjskich.

  1. Minimalna ilość potraw to 2: danie główne i deser. Można jednak przygotować dowolnie większą liczbę dań (dodatkowo przystawki, sałatki, zupa), ale nie ilość, ale jakość będzie brana pod uwagę.

  1. Zastęp powinien ograniczyć się w zamówieniu na konkurs tylko do produktów psujących się!!! Inne produkty zastęp przywozi ze sobą na obóz (chodzi o produkty wymyślne i wyszukane, takie które mogą nie być dostępne w wiejskim sklepiku – nie takie typu olej, mąka, sól itp, które będą w magazynie). Z pieniędzy obozowych zastęp dostaje na zakupy80zł. Jeśli zamówienie przekroczy tę kwotę, zastęp pokrywa różnicę z własnych funduszy.

  1. Oprócz samego jedzenia liczy się też podanie, czyli zaprezentowanie potrawy – stroje, oprawa ekspresyjna, estetyka wykonania i serwowania potraw.

  1. Brany będzie pod uwagę również czas wykonania – np. to czy zastęp się nie spóźni z gotowaniem i czy potrawy będą miały odp temp. (czy nie będą już zimne itp)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz